10 ترفند برای داشتن زندگی شاد (و راه حل های عملی)

  • شروع کننده موضوع rahele
  • تاریخ شروع
وضعیت
موضوع بسته شده است.

rahele

راحله سادات
مدیر کل
مربی دوره
عضویت
3/10/15
ارسال ها
120
Credits
37
ریال
0ریال
همه ی افراد دوست دارند زندگی شادی داشته باشند. شادی بیشتر یک امر درونی است و محدود به زمان و مکان نیست! برای داشتن یک زندگی شاد نیازی به تغییر اطرافیان یا تغییرات بزرگ در دنیای بیرون ندارید. همانطور که مارکوس اورلیوس می گوید: “برای ایجاد زندگی شاد کار بسیار کمی لازم است. همه آنچه نیاز است در درون خودتان است، این به طرز تفکر شما بستگی دارد. “

ضرب المثل چینی:

  • اگر می خواهید یک ساعت شاد باشید، یک چرت بزنید.
  • اگر می خواهید یک روز شاد باشید، به ماهیگیری بروید.
  • اگر می خواهید یک سال شاد باشید، ثروتی به ارث ببرید.
  • اما اگر می خواهید یک عمر شاد باشید، به انسان های دیگر کمک کنید!

کارهای ساده‎ای هستند که با استفاده از آنها می ‎توان زندگی شادتری داشت. ما برای داشتن زندگی شاد و موفق فقط نیاز به رعایت اصول ساده ای داریم. در این مطلب ۱۰ نکته ای که می تواند موجب شادی و داشتن زندگی شاد شود آورده شده است.

بسته به زندگی و شرایطتان، یک یا چند نکته ی زیر را بکار بگیرید تا شادی به بخش جدایی ناپذیر زندگی تان تبدیل شود.

حتما بخوانید:
۱-سعی نکنید کاملا بی عیب و نقص باشید


تلاش برای بی عیب و نقص بودن کاملا بی فایده است چون هیچ انسانی کامل نیست! اگر می خواهید که انسان کاملی باشید، تنها عزت نفس خود را پایین می آورید. به این ترتیب ممکن است از خودتان راضی نباشید و احساس خوشبختی نکنید.

کمال گرایی طرز فکری ست که حس خوشبختی و شادی را از فرد می گیرد و گاهی آنقدر فشار و استرس وارد می‎ کند که قدرت دیدن و لذت بردن از داشته ها را از انسان سلب می نماید. پس عیب های خود را بپذیرید و بدانید که هیچ انسانی کامل نیست. به این ترتیب احساس خوشبختی بیشتری خواهید کرد.

راه حل:

  • فیلم ببینید و آهنگ های شاد گوش کنید. این به شما فرصت می دهد که زندگی را آسان بگیرید و برای کامل بودن به خود فشار وارد نکنید.
  • انسان خوب و در عین حال متعادلی باشید: این را به یاد داشته باشید که اگر شما در مواردی بهترین هستید، ممکن است در چیزهای دیگر به همان اندازه خوب و کامل نباشید. این واقعیت را بپذیرید و از کمال گرایی افراطی دوری کنید.
  • شب‌ها هنگام رفتن به رختخواب با خود این جمله را تکرار کنید: ” درست است که کامل نیستم اما این بدین معنا نیست که انسان بی لیاقتی هستم.” شما باید بپذیرید که با وجود تمام عیب و نقص ها، لیاقت داشتن عشق و شادی را در زندگی تان دارید.
۲- خودتان باشید!


اگر همیشه سعی کنید مطابق خواسته ی دیگران رفتار کنید یا خود حقیقی تان را مخفی کنید، هیچگاه احساس خوبی نخواهید داشت. فرار کردن از خود حقیقی باعث می شود در زندگی احساس حقارت و محدودیت کنید. پس چگونه می توانیم خودمان باشیم؟ محیط زندگی مان نقش مهمی برای حل این موضوع ایفا می کند.

راه حل:

  • با دوستان و افرادی که از شما حمایت می کنند وقت بگذرانید: با افرادی که از رویاها و ارزشها و خودتان پشتیبانی می کنند وقت بیشتری بگذرانید. در عوض از افراد ایرادگیر و کسانیکه همیشه از شما انتقاد می کنند دور باشید.
  • عزت نفس خود را تقویت کنید: اعتماد بنفس بالا، احساس ارزشمندی و خود باوری در ما ایجاد می کند و بر تمام ابعاد زندگی مان تاثیر مثبتی دارد. اگر می خواهید در زندگی خودتان باشید و از نشان دادن چهره واقعی تان نترسید، اعتماد بنفس خود را تقویت کنید. یکی از راههای تقویت عزت نفس این است که هر چیز خوبی در مورد خود می دانید بنویسید و خوبی ها و نقاط قوت تان را یادداشت کنید.
حتما بخوانید
۳- فعالیت های جدید و شاد را امتحان کنید


انرژی و وقت گذاشتن برای کارهایی که احساس می کنید باعث شادی و نشاط تان می شود بسیار مهم است.

راه حل:

  • چیزهای جدیدی امتحان کنید: حتی اگر هر هفته یک سرگرمی یا فعالیت بسیار کوچک باشد. تنوع ایجاد کنید و منطقه آسایش خود را مرتباً به روش های کوچک گسترش دهید تا یک زندگی شادتر داشته باشید.
  • اگر همیشه گوشت می خورید، یک بار در هفته غذای گیاهی را برای ناهار میل کنید.
  • به موسیقی های متنوع و متفاوت از قبل گوش کنید.
  • اگر هر شب در خانه بودید، گاهی اوقات برای تنوع و شادی بیشتر به همراه دوستانتان به کافی شاپ، سینما یا رستوران بروید.
  • گاهی اوقات مسیر برگشت به خانه را طوری تنظیم کنید که از جاده ی مورد علاقه تان عبور کنید.
  • اگر کارهایی مانند رفتن به ماهیگیری، نقاشی کردن یا نواختن گیتار موجب سرزندگی شما می شود، پس آنها را ادامه دهید.
  • به محیط اطرافتان اهمیت دهید. استفاده از گل و گلدان در تزیین خانه و همچنین رنگ‌ های شاد و آرام بخش نیز می ‌تواند موجب کاهش افسردگی و افزایش احساس شادمانی در شما شود.

در طول هر هفته، یک یا دو ساعت فعالیت های گفته شده (یا موارد دلخواه دیگر) را امتحان کنید و ببینید که آیا روی سرزندگی و شادی شما در زندگی تاثیر می گذارند یا خیر.

۴- خوش بین باشید


بدبینی واقعاً می تواند زندگی شما را محدود کند و آن را به بن بست برساند. بدبینی باعث حس ناراحتی می شود چون فرد احساس می کند به بن بست رسیده و دلیلی برای تلاش کردن وجود ندارد. بدبینی مانند این است که سقف و دیوارهای شیشه ای فرد را محصور کرده اند و به او اجازه ی پیشرفت نمی دهند.

خوش بین بودن به زندگی، موجب باز شدن مسیرها و راههای جدیدی در زندگی انسان می شود.

راه حل:

  • از خودتان سؤالات خوش بینانه بپرسید.: هنگامی که با یک وضعیت منفی روبرو شدید، از خودتان سوالاتی بپرسید که باعث خوش بینی بیشتر می شود و به شما در یافتن راه حل کمک می کند. سوالاتی مانند: موارد مثبت یا خوب این وضعیت چیست؟ این شرایط، چه فرصت هایی برای من ایجاد کرده است؟
  • در انتخاب لغاتی که از آنها استفاده می کنید محتاط باشید: هر گاه شروع به شکایت از شرایط یا افراد دیگر کردید به خودتان تلنگری بزنید و ادامه ندهید. بعبارت دیگر از گفتن کلمات و جملات منفی دوری کنید و فقط مثبت فکر و صحبت کنید.
  • فعالیت های جدیدی مانند ورزش را امتحان کنید. ورزش باعث افزایش اندورفین و سروتونین می شود که موجب حس شادی و امید می شود.
  • روزتان را با چیزهایی مانند کتاب، موسیقی یا صحبت کردن با مادرتان آغاز کنید که انرژی مثبت زیادی به شما می دهد.
  • در اوایل روز با کسی صحبت کنید که همیشه شما را تشویق و حمایت می کند.
حتما بخوانید:
۵- بر منتقد درونی خود غلبه کنید


حفظ انگیزه و عزت نفس برای داشتن زندگی سالم و شاد بسیار مهم است. منتقد درونی شما ممکن است یکی از بزرگترین موانعی باشد که سر راه شما وجود دارد. اگر اشتباه کنید یا شکست بخورید، اگر کسی از شما انتقاد کند یا خیلی خسته باشید، منتقد درونی شما فعالتر می شود و این باعث کاهش انگیزه و اعتماد بنفس تان خواهد شد.

منتقد درونی ممکن است به شما بگوید که فردی تنبل و احمق هستید یا هیچگاه موفق نمی شوید. یا شاید این حس را در شما ایجاد کند که از فرد دیگری زشت تر و بدتر هستید. یکی از نکات ضروری برای داشتن زندگی شاد، ساکت کردن منتقد درونی است.

راه حل:

  • یک تمرین ساده این است که هرگاه منتقد درونی شما در حال تخریب یا تضعیف اعتماد بنفس تان است، کلمات توقف مانند “ساکت” یا “نه” را با صدای بلند فریاد بزنید.
  • با خودتان درست صحبت کنید! مثلا به جای اینکه بگویید مثل خرس چاق شدم باید بگویید دوست دارم ۱۵ کیلو کم کنم و به اندام ایده آل برسم.
  • نقص های خود را بپذیرید. همانطور که در اولین نکته ی این مطلب اشاره شد، کمال گرایی بسیار مخرب است. بعبارت دیگر در نظر گرفتن استانداردهای بالا برای خود بسیار اشتباه است و می تواند به اعتماد به نفس شما صدمه بزند.
  • منتقد درونی راستگو نیست! همیشه این را بدانید که منتقد درونی حقیقت را نمی گوید. پس صدای آن را با کلمات عاقلانه و انگیزشی جایگزین کنید.
۶- به چیزهایی که حس بدی در شما ایجاد می کند “نه” بگویید


گاهی اوقات باید در مقابل چیزها یا افرادی که در شما حس خوبی ایجاد نمی کنند نه بگویید. برای انجام اینکار باید مهارت های نه گفتن را در خود تقویت کنید.

راه حل:

  • همیشه قبل از انجام کاری این سوال را از خود بپرسید: آیا اینکار ارزش این را دارد که روی آن وقت و انرژی زیادی صرف کنم؟

وقتی به برنامه خود نگاه می کنید این سؤال را از خود بپرسید. قبل از اینکه جوابی بدهید، به این فکر کنید که اولویت های اصلی شما چیست و عمیقا چه چیزی می خواهید.

  • این نکته را بپذیرید که نمی ‌توانید همه ی افراد را در زندگی راضی و خوشحال نگه دارید. نه گفتن و ناامید کردن دیگران، موجب از دست رفتن احترام شما نمی شود.
  • با کمال احترام و متانت، به خواسته های نامعقول دیگران نه بگویید. اگر نه گفتن با حفظ احترام انجام شود، پذیرش آن برای شخص مقابل بسیار آسانتر خواهد شد. برای مثال اگر دوستتان به شما پیشنهاد بیرون رفتن می دهد، ابتدا از او بخاطر مهربانی اش قدردانی کنید و سپس بگویید که وقت بیرون رفتن ندارید یا اینکه در حال حاضر ترجیح می دهید در خانه بمانید.
حتما بخوانید:
۷- دیگران را ببخشید


بخشش دیگران موجب ایجاد حس سبکی و شادی در شما می شود. بخشیدن همیشه آسان نیست و می تواند کمی زمانبر باشد اما نکاتی وجود دارد که می تواند اینکار را برای شما کمی آسانتر کند.

راه حل:

  • این را بدانید که بخشیدن در درجه ی اول به نفع خودتان است: اگر کسی را نبخشید، افکار شما دایما به سمت او و کینه ای که در دل دارید معطوف می شود و این در درجه ی اول به خود شما آسیب می رساند. این حس کینه و نفرت بسیار قوی است و موجب تخریب شما می شود. اما وقتی کسی را ببخشید، در واقع خودتان را از این همه عذاب رهایی می بخشید و احساس آزادی و شادی می کنید.
  • عادت کنید که خودتان را ببخشید: بخشش نه فقط برای دیگران بلکه در مورد خود هم لازم است. بجای اینکه برای کارهایی که ۱۰ سال پیش انجام داده اید خود را سرزنش کنید، ببخشید تا این عادت در شما پرورش یابد و بنابراین بخشش دیگران نیز برایتان آسان تر شود.
۸- دیگران را خوشحال کنید


خوشحال کردن دیگران مزایای بسیار زیادی دارد. هنگامی که خوشحالی را در چهره ی دیگران می بینید، این خوشحالی به خود شما بازمیگردد چون می دانید که کار درست و عاقلانه ای انجام داده اید.

علاوه بر این وقتی کسی را خوشحال می کنید، آن شخص هم سعی می کند کار شما را جبران کند و خوشحالتان کند. بنابراین انتقال حس خوشحالی به دیگران گسترش میابد و موجب شادتر شدن زندگی تان می شود.

راه حل:

  • به دیگران کمک کنید: تا جایی که امکان دارید، به دیگران کمک کنید مثلا در صورت نیاز به آنها پول قرض دهید، راه حلی پیش رویشان بگذارید و یا حتی آنها را به مقصد مورد نظرشان برسانید!
  • به حرف های دیگران گوش کنید: افراد ناراحت یا مضطرب در بسیاری از موارد، به دنبال پاسخ فرد مقابل نیستند بلکه فقط می ‌خواهند حرف ‌هایشان شنیده شود و خود را خالی کنند. بنابراین گاهی اوقات گوش کردن به حرف های دیگران می تواند کمک زیادی به آنها بکند.
  • به دیگران هدیه دهید: هدیه دادن به دیگران می‌ تواند حال و هوای آنها را حسابی عوض کند و به آنها بفهماند که برایش ارزشمند هستید.
حتما بخوانید:
۹- فرصت های خوب را با آغوش باز بپذیرید و رشد کنید


پذیرفتن چیزهای خوب و از دست ندان فرصت ها می تواند نقش مهمی در خوشحالی و شادی شما داشته باشد. برای انجام اینکار، راه حل های زیر را دنبال کنید.

راه حل:

  • همه چیز را یکباره تغییر ندهید: تغییر دادن قسمتی از زندگی در یک زمان، ایده ی خوبی بنظر می رسد. اما تغییرات بزرگ ناگهانی ممکن است نتیجه ی معکوس یا مخرب داشته باشد. بهتر است در یک زمان، تغییر کوچکی در زندگی تان ایجاد کنید و بتدریج آنها را گسترش دهید.
  • از چیزهای کوچک شروع کنید: هر هفته تغییرات کوچکی ایجاد کنید برای مثال کسی را ببخشید یا به دوستانتان کمک کنید و با یک اقدام کوچک، کسی را خوشحال کنید.
  • در مورد خواسته‌ های خود مطمئن باشید و بدون شک و تردید تصمیم بگیرید: باید دقیقاً بدانید خواسته یا آرزوی شما چیست تا در صورت بدست آمدن فرصت، استقبال کنید و پذیرای آن باشید.
۱۰- زندگی را جدی نگیرید و در لحظه زندگی کنید


زندگی را زیادی جدی نگیرید. جدی گرفتن زندگی، اضطراب، استرس و فشار را تشدید می ‌کند و این باعث نارضایتی و ناراحتی می‌ شود. خود را از نفس‌ تان جدا کنید و شاد باشید. برای اینکه در لحظه زندگی کنید، خود آگاهی را کنار بگذارید، رها باشید و خوش بگذرانید.

راه حل:

  • تمرین قدردانی کنید تا شاد بمانید: خوبی‌ را در خودتان، دیگران و دنیای اطراف‌ تان ببینید یا بعبارت کلی تر نیمه ی پر لیوان را ببینید.
  • ادامه دهید و هنگامی که شکست می خورید یا اشتباه می کنید، تسلیم نشوید. با استفاده از نکات گفته شده در این مقاله با خوش بینی ارتباط برقرار کنید.
  • خودتان را دوست داشته باشید و سرزنش نکنید.
حتما بخوانید:
هیچگاه برای تغییر زندگی دیر نیست


بنابراین اگر می خواهید تغییراتی در زندگی تان ایجاد کنید و شاد شوید، از امروز شروع کنید. از چیزهای کوچک شروع کنید و اولین قدم را به سمت یک تغییر جدید بردارید.

نوشته اولین بار در . پدیدار شد.

موضوع حذف شده است
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.

موضوعات مشابه


بالا