29 علامت واضح کمبود اعتماد به نفس در همه سنین

  • شروع کننده موضوع rahele
  • تاریخ شروع
وضعیت
موضوع بسته شده است.

rahele

راحله سادات
مدیر کل
مربی دوره
عضویت
3/10/15
ارسال ها
120
Credits
37
ریال
0ریال
اعتماد به نفس بخش مهمی از یک زندگی شاد است. در واقع، مطالعات ثابت کرده اند که افراد دارای اعتماد به نفس، درآمد بیش تری کسب می کنند، روابط شاد تری دارند و به طور کلی موفق تر از کسانی هستند که اعتماد به نفس ندارند.

مزایای اعتماد به نفس


وقتی به خود اعتماد دارید، به توانایی های خود نیز ایمان دارید و در هر کاری که انجام می دهید، احساس شایستگی می کنید.

اعتماد به نفس پایین، ایمان شما برای موفقیت و احساس شایستگی را تضعیف می کند. اعتماد به نفس پایین خود را به شکل یک احساس ثابت و یکنواخت نشان می دهد که می تواند شما را از پیشرفت و تحقق اهدافتان در زندگی باز دارد.

جالب است که بسیاری از مردم دقیقا نمی دانند که میزان اعتماد به نفسشان چقدر است. آن ها ممکن است در یک سطح از زندگی خود حس اطمینان داشته باشند، اما در سطح دیگر فاقد آن باشند.

بسیاری از مردم اعتماد به نفس پایینی دارند اما به اندازه کافی آگاه نیستند که بفهمند چه چیزی مانع آن‌ ها شده است. آن ها نمی دانند که چرا اعتماد به نفسی را که دیگران به آسانی از آن برخوردار هستند، ندارند.

دلایل عدم اعتماد به نفس

۱-تروما یا آسیب روحی روانی در دوران کودکی


دلایل زیادی برای داشتن اعتماد به نفس وجود دارد. اول این که تروما در دوران کودکی، اغلب می تواند در بزرگسالی تأثیر ماندگار داشته باشد.

سال های کودکی زندگی یک شخص را شکل می دهند، بنابراین کودکی نابسامان می تواند احساس اعتماد به نفس کم تری را در طول زندگی ایجاد کند.

عدم به دست آوردن عشق و توجهی که در حین بزرگ شدن لازم است، می تواند کودک را به این باور برساند که به اندازه کافی خوب نیست.

هم چنین بزرگ شدن کودکان در خانواده هایی که درگیری های زیادی دارند؛ باعث می شود کودک فکر کند مسبب و مسئول این مشکلات است و در آخر خود را محکوم می کند.

هنگامی که این کودک بزرگ شد، ترسو و خجالتی می شود و قادر نخواهد بود که با اطمینان و اعتماد به نفس با جهان رو به رو شود و سکوت می کند.

۲-آمار ناخوشایند از عدم صلاحیت و توانایی


افزایش آمار و ارقام ناخوشایند از عدم صلاحیت و توانایی می تواند اعتماد به نفس را مختل کند. اگر مرتبا می شنوید که در هر کاری انجام می دهید به اندازه کافی خوب نیستید، به احتمال زیاد شما یک فرد بالغ هستید که نسبت به خود دید مثبت ندارید.

اگر اغلب بدون توجه به این که چقدر سخت تلاش کرده اید، به خاطر هر کاری که انجام می دهید مورد انتقاد قرار بگیرید، به سختی می ‌توانید اعتماد به نفس خود را به دست آورید و بعدا در زندگی خود احساس راحتی بکنید.

۳-توجه به ظواهر


یکی دیگر از دلایل احتمالی اعتماد به نفس پایین، توجه و اهمیت دادن به ظواهر است.

افرادی که چاق هستند و ظاهر خود را ناخوشایند می بینند، اغلب به سختی می ‌توانند اعتماد به نفس پیدا کنند و یک دید منفی و ضعیف نسبت به خود پیدا می کنند.

اگر کسی به هر دلیلی تمایل دارد به ظاهر خود توجه کند، به احتمال زیاد از اجتماعات دوری می کند و نمی خواهد با جهان رو به رو شود.

۴-سوء استفاده کردن


تجربه سوء استفاده نیز می تواند به اعتماد به نفس پایین منجر شود. سوء استفاده جسمی، جنسی یا عاطفی می تواند لذت بردن از زندگی و اعتماد کردن به خود و دیگران را بسیار سخت کند، که همگی عواملی هستند که تاثیر بسزایی روی عزت نفس می گذارند.

تروما و سوء استفاده می توانند موجب گردند که شما احساس پوچی کنید. علاوه بر این ممکن است راهکارهای ناسالم و نا مناسبی برای مقابله با آسیب هایی که تجربه کرده اید، پیدا کرده باشید و در نهایت احساس شرمندگی کنید.

۵-مسائل شغلی


شاید شغلی داشته باشید که با مجموعه مهارت های شما مطابقت نداشته باشد یا کسانی که با آن ها کار می کنید از شما با تجربه تر باشند. شاید در یک شرکت تازه کار باشید و توانایی موفقیت را احساس نکنید.

شاید توسط همکاران خود تهدید شده ‌اید و یا نگران از دست دادن شغل خود هستید. مشاغل نا مناسب نیز یکی از دلایل اعتماد به نفس پایین است.

۶-عدم اعتماد به نفس در محل کار


داشتن اعتماد به نفس پایین در محل کار می تواند ناشی از داشتن یک رابطه بد با رئیستان باشد و همین امر منجر به احساس عدم امنیت می شود.

روابط منفی با همکاران نیز می تواند اعتماد به نفس را مختل کند، به خصوص اگر از جانب یک یا چند نفر از آن ها احساس تهدید و خطر کنید.

تصاویر فقط برای اعضا در دسترس میباشد.لطفا عضو شوید و یا وارد حساب کاربری خود شوید


اعتماد به نفس پایین در محل کار اغلب منجر به عدم تایید می شود و بدون اعتقاد محکم، احتمال دارد که کم تر در محل کار جدی گرفته شوید.

اعتماد به نفس پایین در محل کار پیامدهایی دارد که می تواند در آینده شغلی شما تاثیر بگذارد. هم چنین به دلیل این که بیش تر وقت خود را در محل کار می گذرانید، اعتماد به نفس پایین می تواند بر زندگی شخصی شما نیز تاثیر بگذارد.

شاید خودتان را در یک یا چند مورد از این حالات دیده باشید. آیا نگران این هستید که داشتن اعتماد به نفس پایین می تواند مانع موفقیت شما در زندگی شخصی یا شغلی شود؟

۲۹ نشانه عدم اعتماد به نفس

۱- از نظر اجتماعی انزوا طلب و کناره گیر شده اید.


اگر متوجه شدید که برای شرکت در رویدادهای اجتماعی اغلب بهانه جویی می کنید و از برنامه ریزی با دیگر افراد که کاملا ضروری است؛ خودداری می کنید، ممکن است به این دلیل باشد که شما اعتماد به نفس ندارید.

در این موارد، احتمالا ترجیح می دهید در خانه بمانید تا مجبور نشوید در یک محیط اجتماعی با دیگران ارتباط برقرار کنید. شما فقط در مهارت های اجتماعی احساس امنیت ندارید و نمی خواهید خود را خجالت زده و ناراحت کنید.

۲- اضطراب و آشفتگی عاطفی دارید.


وقتی نسبت به چیزی احساس اضطراب می کنید، معمولا به این دلیل است که شما مطمئن نیستید که نتیجه چه خواهد بود.

با این حال، هنگامی که به توانایی های خود اطمینان داشته باشید، دلایل کم تری برای تجربه اضطراب یا آشفتگی عاطفی خواهید داشت.

۳- قادر به پذیرش تعریف و تمجید نیستید.


وقتی کسی از شما تعریف می کند، می گویید “متشکرم! “با افتخار” چون به چیزهایی که گفتند اعتقاد دارید؟ یا این که تعریف آن ها را انکار می کنید و برای خنثی کردن وکم اهمیت جلوه دادن آن حرفی می زنید؟

اگر اعتماد به نفس داشته باشید، می توانید تعریفات را بپذیرید زیرا معتقدید که آن ها درست و واقعی هستند.

۴- اغلب درباره آن چه دیگران فکر می‌کنند نگران هستید.


وقتی اعتماد به نفس داشته باشید، واقعا به آن چه دیگران در مورد شما فکر می کنند توجه نمی کنید؛ زیرا خودتان را دوست دارید و می‌دانید که این تنها چیزی است که اهمیت دارد.

می دانید که شما برای شادی دیگران زندگی نمی کنید، بلکه زندگی می کنید تا خود را خوشحال کنید. شما خودتان را با استعداد و موفق می دانید.

۵- خودتان را نادیده می‌گیرید.


وقتی اعتماد به نفس پایین دارید، برای مراقبت از خود وقت صرف نمی کنید. ممکن است فکر کنید، “نکته چیست؟”

شما وقت خود را برای نگاه کردن به بهترین ها صرف می کنید و مراقبت ایجاد می کنید تا به بهترین شکل ممکن به نظر برسید.

۶- تمایلی به قبول چالش ‌ها ندارید.


بدون اعتماد به نفس، ممکن است اعتقاد داشته باشید که در تلاش های خود شکست خواهید خورد، بنابراین حتی خود را در جایگاه امتحان کردن قرار نمی دهید.

به نظر می رسد که هر چیز جدیدی ارزش تلاش کردن ندارد، زیرا خودتان را متقاعد کرده اید که شکست خواهید خورد. احتمال عدم موفقیت آن قدر هولناک است که نمی خواهید در مورد آن ریسک کنید.

۷- به قضاوت خودتان اعتماد ندارید.


وقتی اعتماد به نفس نداشته باشید، زیاد خودتان را قضاوت می کنید، چون شک دارید که توانایی تصمیم ‌گیری صحیح را داشته باشید.

ممکن است به طور مداوم از دیگران سوال کنید که درباره یک مساله چه فکری می‌کنند، بنابراین با قضاوت شدن خودتان می ‌توانید احساس امنیت بیش تری داشته باشید.

شما این احساس را دارید که دیگران بهتر از شما می دانند.

۸- توقع خیلی کمی از زندگی دارید.


شما ممکن است فکر کنید که در زندگی موفق نخواهید شد یا خیلی از آن فاصله دارید. بنابراین حد وسط را قبول دارید؛ زیرا این همان چیزی است که همیشه در آن بوده اید.

شما به خود آموزش داده اید که باور کنید که “چیزی” که افراد موفق با آن متولد شده اند، وجود ندارد. و حس می کنید زندگی ناعادلانه است زیرا از توانایی موفقیت محروم شده اید.

۹- در شرایط اجتماعی به گوشی خود تکیه می‌کنید.


شما در موقعیت های اجتماعی که دوستان کم تری در آن جا حضور دارند، اغلب خودتان را در حال چک کردن تلفن همراهتان می بینید. با این حال، می‌خواهید از نظر اجتماعی با دیگران ارتباط داشته باشید، بنابراین خودتان را مشغول خواهید کرد.

تلفن شما به عنوان یک سپر عمل می کند و مانع از این می شود که واقعا با دیگران برخورد و مشارکت داشته باشید. بنابراین شما را از هرگونه حرکتی که موجب شرمندگی و خجالت می شود، محافظت می کند.

۱۰- همیشه در اختلافات و عدم توافق عقب نشینی می کنید.


بدون اعتماد به نفس، متوجه خواهید شد در مکالماتی که به طور بالقوه می تواند منجر به درگیری شود، عقب نشینی می کنید.

شما در مورد نظرات خود مذاکره می کنید و ترجیح می دهید به جای بیان احساسات واقعی، از بروز اختلاف نظر خودداری کنید.

شما برای دفاع از یک موقعیت و یا به اشتراک گذاشتن دیدگاه متفاوت، کار سختی برای صحبت کردن دارید.

تصاویر فقط برای اعضا در دسترس میباشد.لطفا عضو شوید و یا وارد حساب کاربری خود شوید


۱۱- انتقاد سازنده را شخصی قلمداد می کنید.


بعد از این که سرپرست شما انتقادات سازنده ای در مورد عملکردتان در محل کار بکند، شما شروع به اشک ریختن در حمام می کنید.

اما به جای این که انتقاد را به صورت عینی بپذیرید، از نظر عاطفی واکنش نشان می دهید یا جبهه گرفته و عصبانی می شوید. شما نمی دانید که انتقاد می تواند به رشد و موفقیتتان کمک کند.

۱۲- در یک مکالمه گروهی صحبت نمی‌کنید.


شما می ‌توانید حدس بزنید که چه چیزی می‌خواهید بگویید، و از خود می ‌پرسید که آیا این کار احمقانه به نظر می ‌رسد یا خیر. بعلاوه نمی ‌توانید بدون فکر کردن به این موضوع، وارد یک مکالمه شوید.

به نظر می رسد همه افراد گروه خیلی بیش تر از شما می دانند و می توانند خیلی راحت صحبت کنند. از خودتان می پرسید که آیا چیز مفیدی برای مشارکت کردن و ارائه به گروه دارید یا خیر.

۱۳- نیاز به توضیح دادن در مورد خود دارید.


احساس می کنید باید به طور مرتب اقدامات خود را توضیح دهید.

همه افراد گاهی اشتباه می کنند، اما افراد دارای مشکلات مربوط به اعتماد به نفس غالبا احساس می کنند که باید دلیل تصمیم گیری خود را ارائه دهند، حتی اگر افراد موفقی باشند.

۱۴- دیگران را مقصر می دانید.


اگر بسیار شکایت می کنید و دیگران را مقصر می دانید، ممکن است از اعتماد به نفس پایین رنج ببرید.

سرزنش و مقصر دانستن دیگران مسئولیت را از فرد شاکی سلب کرده و آن را بر عهده شخص دیگری می گذارد. این استراتژی شما را در مقام آسیب دیده و قربانی قرار می دهد که در آن به نظر می رسد هیچ گونه کنترلی بر شرایط زندگی خود ندارید.

۱۵- بهانه جویی می کنید.


شخصی با اعتماد به نفس پایین هنگام انتقاد شنیدن، برای اقدامات یا انتخاب های خود عذر و بهانه می تراشد تا به این ترتیب بی ارزش ظاهر نشود.

پذیرش مسئولیت شخصی مانند یک ضعف است، حتی اگر نشانه ‌ای از قدرت درونی و خود آگاهی است.

افراد دارای اعتماد به نفس صبر می کنند و قبل از تصمیم گیری در مورد مفید بودن یا نبودن، با ذهن باز به انتقادات گوش می دهند. آن‌ ها می ‌توانند انتقادات را بدون اعتقاد به این موضوع که از آن ها تعریف شده است، به مفهوم مناسب تبدیل کنند.

۱۶- از زبان بدن تدافعی استفاده می کنید.


هنگامی که زبان بدن تدافعی، مانند دست به سینه شدن یا چهره در هم و عبوس را به نمایش می گذارید، ممکن است با ساکت کردن افراد، اعتماد به نفس پایین خود را نشان دهید.

محدود کردن خود از نظر فیزیکی این را نشان می دهد که در محیط مضطرب و ناراحت هستید.

۱۷- به تایید احتیاج دارید.


افرادی که اعتماد به نفس پایین دارند، با تایید دیگران احساس اعتبار می کنند.

عدم تایید آن ها نا امید کننده است و می تواند سطح اعتماد به نفس شخص را کم تر کند.

شخصی که از مسائل مربوط به اعتماد به نفس رنج می برد، نمی تواند بپذیرد که همه افراد کارهای آن ها را تایید نکنند یا با تصمیمات او موافق نباشند.

۱۸- بد بین هستید.


وقتی شخصی اعتماد به نفس پایینی داشته باشد، اغلب نسبت به همه چیز بد بین و منتقد می شود.

آن ‌ها این احساسات منفی را از افرادی می‌گیرند که به آن ‌ها نزدیک هستند و مثبت اندیشی در مورد هر کاری که دارند بسیار سخت است.

این بد بینی ناشی از احساس عدم کنترل آینده و موفقیت در زندگی است.

۱۹- از آینده می ترسید.


بسیاری از افراد با اعتماد به نفس پایین نگران آینده و احتمالات آن هستند.

آن ها نمی توانند از لحظه کنونی لذت ببرند زیرا نسبت به اتفاقات بدی که می تواند رخ دهند عصبی هستند.

آن ها معتقدند که باید محکم کاری کنند و همیشه در انتظار اتفاقات دیگر هستند.

۲۰- شرمنده هستید.


افرادی که اعتماد به نفس ندارند می توانند هنگام رسیدن به کمال احساس شرمندگی کنند.

آن ها می خواهند دیگران را با کامل بودن خوشحال کنند و با خجالت و ترس تلاش می کنند تا مطمئن شوند که دیگران آن ‌ها را پایین ‌تر از بهترین‌ ها در نظر نمی‌گیرند.

همین امر باعث استرس و اضطراب شدید می شود زیرا به ناچار از اهداف خود برای رسیدن به کمال دست می کشند.

۲۱- بسیار عذرخواهی می کنید.


افرادی که اعتماد به نفس کمی دارند، به ارزش های خود نگاه نادرست دارند و ممکن است واقعا احساس کنند که هر کاری پیش می رود اشتباه است.

این امر باعث می شود آن ها به خاطر اتفاقی که می تواند شخص دیگری را ناراحت کند عذرخواهی کنند، چه این تقصیر آن ها بوده یا نه.

۲۲- چیزهایی را که دوست ندارید خریداری می کنید.


در هنگام خرید لباس، افراد دارای اعتماد به نفس پایین، با نظرات دیگران در ذهن خود خرید می کنند.

دلیل این امر آن است که آن ها به جای این که سعی کنند خودشان را راضی کنند، تایید افراد دیگر را ترجیح می دهند.

۲۳- صلح و آرامش را حفظ می ‌کنید.


حتی اگر شخصی با اعتماد به نفس پایین از دیگری خوشش نیاید، هرگز با آن مقابله نخواهد کرد و یا کاری برای پرداختن به این موضوع انجام نخواهد داد.

این شخص ترجیح می ‌دهد که صلح را حفظ کرده و اگر مجبور شود، با دیگری دوست هم باشد. ترس از رد شدن و عدم اعتماد به ایجاد دوستی ‌های جدید، این فرد را از صحبت کردن باز می‌دارد.

۲۴- دروغ های بی معنی می گویید.


ممکن است حقیقت به اندازه کافی جالب نباشد، بنابراین افراد با اعتماد به نفس پایین دروغ های مصلحتی می گویند.

شما نمی خواهید حقیقتی را به اشتراک بگذارید که ممکن است باعث ضعف یا “کوچک شدن” در نگاه دیگران شود. گفتن یک دروغ کوچک، پوشش خوبی برای حقیقت تلخ شما است.

۲۵- از ارتباط چشمی خودداری می کنید.


نگاه مستقیم به چشم های شخص دیگر، ممکن است برای شما ناراحت کننده باشد.

بدون اعتماد به نفس، برقراری ارتباط چشمی کار دشواری است زیرا ممکن است شخص دیگر به نقص های احتمالی شما پی ببرد.

نگاه کردن به پایین و پاهای خود یا اطراف نشانه این است که شما در این وضعیت راحت و مطمئن نیستید. ۲۶- از شوخ طبعی خود ناراضی هستید.

برخی از مردم انتخاب می کنند که به خودشان ضربه بزنند. آن‌ ها قبل از این که هر کس دیگری فرصت این کار را داشته باشد، با کمبودهای خود شوخی می‌کنند.

اگر نسبت به ظاهر و توانایی‌ های خود اعتماد به نفس پایینی دارید، ممکن است خودتان به عیب ‌های ظاهری خود اشاره کنید و موجب اشاعه آن ها شوید.

۲۷- حد و مرز ندارید.


وقتی شخصی با اعتماد به نفس پایین سر و کار دارد، ممکن است برای حرف زدن مشکل داشته باشد و اجازه دهد افراد دیگر از او برای جلب توجه یا باز خورد مثبت استفاده کنند.

با این عدم وجود حد و مرز برای خود، دیگران را به غلط به سمت خودتان جلب می کنید و باعث می شود عزت نفس شما کاهش یابد زیرا سایرین به طور مداوم از شما سوء استفاده می کنند.

۲۸- تغییر را دوست ندارید.


بدون اعتماد به نفس، ممکن است ترجیح دهید در وضعیت نامطلوب و در عین حال آشنا باقی بمانید.

این می تواند به معنای ماندن در یک رابطه بد یا شغلی باشد که مناسب شما نیست؛ زیرا از تغییر می ترسید.

نداشتن اعتماد به نفس برای تصمیم گیری در مورد یک تغییر مثبت، شما را در محیط هایی با رضایت کم تر قرار می دهد.

۲۹- نمی توانید از موفقیت خود لذت ببرید.


برخی از افراد که از مشکلات اعتماد به نفس رنج می برند، خود را به دست آوردهای جاه طلبانه و بیش از حد وادار می کنند و بعلاوه از اعتراف به کار سخت خود برای رسیدن به موفقیت امتناع می‌کنند.

آن ها خود را خوش شانس می دانند و نه باهوش، و به دلیل این که به عقاید خود اطمینان ندارند، همواره عدم تایید و بی میلی پیش بینی می کنند.

روش درمان کمبود اعتماد به نفس


بهترین راهکارهای موجود طبق تحقیقات روانشناسی جدید را در مطلب زیر آورده ایم: روی لینک کلیک کنید:

جمع بندی و نتیجه گیری


اگر متوجه شدید دارای علائم اعتماد به نفس پایین هستید، وقت آن است که کاری انجام دهید.

برای تقویت اعتماد به نفس، نکات بالا را مرور کنید، با اقدامات کوچک و قابل کنترل که می تواند قدرت درونی شما را تقویت کند، شروع کنید.

با تلاش برای تبدیل شدن به یک فرد دارای اعتماد به نفس، نسبت به خودتان صبور و مهربان باشید. اگر در تلاش خود پایدار باشید، متوجه پیشرفت های چشم گیر در اعتماد به نفس خود خواهید شد.

بسیار کاربردی برای اعتماد به نفس


نوشته اولین بار در . پدیدار شد.

موضوع حذف شده است
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.

بالا