بهترین روش ساخت سرکه سیب (5 گام ساده)

  • شروع کننده موضوع rahele
  • تاریخ شروع
وضعیت
موضوع بسته شده است.

rahele

راحله سادات
مدیر کل
مربی دوره
عضویت
3/10/15
ارسال ها
120
Credits
37
ریال
0ریال
تهیه ی سرکه سیب در خانه بسیار آسان و در عین حال ارزان است. احتمالا شما تمام مواد مورد نیاز برای درست کردن این سرکه را در خانه دارید. در این صورت درست کردن سرکه سیب، هزینه ای جز اندکی صبر و بردباری نیاز ندارد. این سرکه خواص فوق العاده زیادی دارد.

سرکه سیب به دلیل خواصی بیشمار خود، در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد. این سرکه حاوی بیش از 90 ماده ی مفید است که موجب تسکین بیماری های مختلفی مانند رماتیسم، آرتروز، سوزش معده، گرفتی عضلات، سردرد و بیماری های دیگر می شود. علاوه بر این برای سم زدایی و کاهش وزن نیز بسیار مفید است.

سرکه سیب تقریبا در تمام فروشگاه های مواد غذایی موجود است اما اگر می خواهید اینکار را خودتان در خانه انجام دهید تا از ارگانیک بودن و خلوص آن اطمینان حاصل کنید، این مطلب را از دست ندهید. در این مطلب 5 مرحله ی بسیار ساده برای درست کردن سرکه سیب وجود دارد که می توانید به راحتی در خانه امتحان کنید.

البته توجه داشته باشید که به هیچ عنوان سرکه سیب را جایگزین درمان های پزشکی نکنید و اگر بیماری مزمنی دارید، هرگز بدون مشورت با پزشک مصرف داروهای خود را متوقف نکنید. برخی از داروهای طبیعی، بعنوان درمان های مکمل مورد استفاده قرار می گیرند و در شرایط جدی تر نباید جایگزین داروهای معمولی شوند.

همانطور که می دانید، سرکه سیب یک افزودنی عالی غذایی است و می توانید آن را به عنوان سس سالاد یا بعنوان طعم دهنده به غذا استفاده کنید. سرکه سیب های آماده بخصوص محصولاتی که در بطری های شیشه ای به فروش می رسند، معمولا گرانقیمت هستند اما شما با کمترین هزینه می توانید سرکه سیب خانگی، طبیعی و فاقد هرگونه مواد افزودنی را درست کنید.

اگر شما هم جزء طرفداران پر و پا قرص سرکه سیب هستید، حتما این روش ساده را امتحان کنید و از آن نهایت لذت را ببرید.

5 گام آسان برای درست کردن سرکه سیب خانگی

مرحله 1: وسایل و مواد مورد نیاز را تهیه کنید


وسایل و مواد مورد نیاز سرکه سیب به قدری ساده و دردسترس است، که احتمالا همگی شما آنها را در خانه دارید. نکته ی جالب تر این است که برای ساخت این سرکه به اندازه گیری خاصی نیاز ندارید! در ادامه دلیل این امر را متوجه خواهید شد.

وسایل مورد نیاز:

  • یک ظرف شیشه ای
  • یک چاقوی خوب
  • یک تخته تمیز
  • یک عدد ماگ قهوه یا لیوان بزرگ
  • قاشق
  • قیچی
  • پارچه پنیر (یا هر پارچه متخلخل دیگر)
  • چیزی برای بستن درب سرکه (مثل نخ یا نوار لاستیکی)

مواد مورد نیاز:

  • سیب
  • شکر یا عسل
  • آب مقطر
مرحله 2: سیب ها را آماده کنید


تصاویر فقط برای اعضا در دسترس میباشد.لطفا عضو شوید و یا وارد حساب کاربری خود شوید


قبل از اینکه سیب ها را مطابق تصویر بالا خرد کنید، از تمیز بودن تخته و شیشه اطمینان حاصل کنید.

سیب ها را کاملا بشویید. در این روش، پوست سیب ها گرفته نمی شود اما باید تمام هسته ها و دم سیب ها را جدا کنید. برای درست کردن این سرکه، می توانید از انواع مختلف سیب استفاده کنید اما اگر ذائقه ی شما ترش تر است، می توانید از سیب های ترش تر استفاده کنید.

بعد از شستن سیب ها، آنها را به قطعات ریزی به اندازه ی یک بند انگشت برش بزنید. قطعات سیب نباید خیلی نازک یا کوچک باشند. نصف ظرف شیشه ای را با سیب های خرد شده پر کنید. ظرف ها را از نصف، خالی تر نکنید چون باعث ضعیف شدن سرکه می شود. بنابراین ظرف ها را تا نصفه (یا کمی بیشتر از نصف)، پر کنید.

مرحله 3: آب را آماده کنید


آب لوله کشی حاوی مواد شیمیایی است که باعث کاهش کیفیت سرکه سیب شما می شود بنابراین حتما از آب مقطر استفاده کنید. اگر فقط می خواهید به اندازه ی یک شیشه سرکه سیب درست کنید، به آب زیادی احتیاج ندارید و خرید یک بطری کوچک آب مقطر مقرون به صرفه است.

مرحله بعدی حل کردن شکر (یا عسل) در لیوان آب است. یک قاشق شکر یا عسل را درون ماگ یا لیوان بریزید و هم بزنید تا کاملا حل شود و سپس آن را روی سیب ها بریزید. همانطور که گفتیم در اینجا به اندازه گیری خاصی نیاز ندارید و تنها کافی ست با توجه به مقدار سیب ها، چند لیوان آب و ماده ی شیرین کننده را آماده کنید و روی سیب ها بریزید. بنابراین مقدار آب و شکر (یا عسل) به حجم سرکه ی شما بستگی دارد.

پس از اینکه شکر یا عسل کاملا در آب حل شد، آن را روی سیب ها بریزید. فقط توجه داشته باشید که ظرف را کاملا پر نکنید و اجازه دهید حدود دو سانتیمتر از آن خالی بماند. خالی گذاشتن سر ظرف به این دلیل است که در طی فرآیند تخمیر، محتویات ظرف به سمت بالا می آیند و احتمال نشت آب وجود دارد.

مرحله 4: درب ظرف را بپوشانید


تصاویر فقط برای اعضا در دسترس میباشد.لطفا عضو شوید و یا وارد حساب کاربری خود شوید


برای پوشاندن درب ظرف، از پارچه ی پنیر استفاده کنید.

قیچی را بردارید و یک مربع با اندازه ی لازم برش دهید بصورتیکه قسمت بالای شیشه را بپوشاند. برای اطمینان بیشتر، مطابق تصویر بالا دور درب ظرف را با یک نخ ببندید.

مرحله 5: محتویات سرکه را هر روز هم بزنید


بعد از محکم شدن شیشه، آن را در مکانی دور از نور مستقیم خورشید و ترجیحاً کمی مرطوب نگهداری کنید. محتویات سرکه را هر روز هم بزنید و روند پیشرفت کار را بررسی کنید. پس از آماده سازی سرکه، آن را صاف کنید و در ظرف دیگری بریزید.

ویدیوی آموزشی




مراحل مختلف آماده شدن سرکه سیب به چه صورت است؟


معمولاً تا روز دوم یا سوم هیچ اتفاقی نمی افتد. پس از آن حباب هایی در نزدیکی سطح تشکیل می شوند و سیب ها شروع به تخمیر می کنند که این بسیار خوب است. بعد از هفته اول، آب باید کدر و در هفته دوم یا سوم، زرد روشن باشد. در نهایت آب سرکه ی شما نارنجی تیره می شود. هیچ زمان مشخصی برای تغییر رنگ سرکه سیب وجود ندارد بنابراین اگر سرعت تغییر رنگ سرکه ی شما سریعتر یا کندتر است، خیلی نگران نباشید. این تغییرات هنگامی اتفاق می افتد که فرآیند تخمیر آغاز می شود و در نهایت محصول نهایی تخمیر می شود.

پس از اینکه سیب ها کمی به سمت پایین رفتند، آن ها را بردارید و به کمک یک الک، صاف کنید. پس از آن مایع را در یک ظرف شیشه ای تمیز بریزید. به هم زدن سرکه را یک بار در روز و به مدت 3 تا 4 هفته دیگر ادامه دهید.

سرکه سیب را متناسب با سلیقه خود درست کنید


برخی افراد سرکه های ترش تر دوست دارند در حالی که افراد دیگر سرکه ملایم تری را ترجیح می دهند. اگر شما هم طعم ملایم تر را بیشتر می پسندید، می توانید سرکه سیب ترش را با کمی آب مقطر رقیق کنید.

نگران ظاهر کدر سرکه سیب یا چیزهایی که در ته ظرف جمع می شود نباشید. هر دو کاملاً طبیعی هستند. نکته ی آخر این است که هرگز سرکه را در ظروف پلاستیکی نگهداری نکنید زیرا مواد شیمیایی ظرف ها را جذب میکند و به این ترتیب بسیار مضر است.

همچنین از قرار دادن سرکه در معرض نور مستقیم آفتاب خودداری کنید. لازم به ذکر است که نگهداری سرکه سیب رسیده در یخچال نیز مانعی ندارد.

نوشته اولین بار در . پدیدار شد.

موضوع حذف شده است
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.

موضوعات مشابه


بالا