آموزش ترفندهای نوسان گیری در بورس برای افراد مبتدی

  • شروع کننده موضوع rahele
  • تاریخ شروع
وضعیت
موضوع بسته شده است.

rahele

راحله سادات
مدیر کل
مربی دوره
عضویت
3/10/15
ارسال ها
120
Credits
37
ریال
0ریال
احتمالا اصطلاح نوسان گیری در بورس را زیاد شنیده اید. افرادی هستند که فقط به طور اختصاصی بر روی نوسان گیری بورس کار می کنندئ. اما نوسان گیری چیست و چگونه باید آن را انجام داد؟

استراتژی سویینگ یا نوسان گیری


در واقع نوسان را میتوان تغییرات قیمت یک سهم را در بازه زمانی کوتاه تعریف کرد. استراتژی سویینگ یا نوسان‌گیری، آماده‌ی نوسان‌گیری از اصلاح و بازگشت روند است بنابراین معامله‌گر بایستی سریع عمل کند. درصد های نوسان گیری معمولا۵ تا ۱۰ درصد بوده و این نشان از تمایل به ریسک کمتر سرمایه گذار در این بازه زمانی کوتاه است.

نوسان گیری نیازمند دانش و آگاهی بالا در تابلو خوانی و تحلیلات بازار سرمایه است و این نوع از استراتژی برای افراد تازه کار و افرادی که اهل ریسک نیستند مناسب نخواهد بود. نوسان گیری فقط در بازه زمانی کوتاه مدت موجب سود دهی میشود و هرچه این زمان طولانی تر شود احتمال زیان بیشتر خواهد شد.

عوامل موثر بر نوسان گیری

۱-دانش و آگاهی و تسلط بر تحلیلات (به خصوص تحلیل تکنیکال)


در تحلیل تکنیکال چارت ها ونمودارها به شناخت رفتار بازار و در نهایت پیش بینی سود و بازدهی بازار سرمایه کمک میکند. نسبت هایی همچون ATR و یا اندیکاتور AVERAGE TRUE RANGE در تحلیل تکنیکال برای نوسان گیری بهترین گزینه هستند.

۲-بازار و جو حاکم بر آن


گاهی انتشار یک خبر در ارتباط با یک شرکت و یا صنعت میتواند تعیین کننده رشد و یا زیان باشد. برای نوسان گیری موفق باید دائما اخبار بازار را چک کنید و از توجه به شایعات بپرهیزید. به عنوان مثال یادم هست که چند روز پیش دولت اعلام کرد قیمت سیمان ۲۰ درصد افزایش می یابد. به سرعت همه سهام شرکت های سیمان پر شدند و تبدیل به صف خریدهای طولانی. عده ای اواسط هفته خبری جعلی در باره کاهش مجدد پخش کردند که باعث سقوط قیمت ها شد.

۳-اطلاعات شرکت ها


گاهی به دلیل درز اطلاعات یک شرکت درباره افزایش سود و یا سرمایه جو حاکم بر بازار تغییر میکند. در این حالت ممکن است این خبر دست به دست بچرخد و موجب رشد سهام شرکت شود. حال شما ممکن است به محض رسیدن خبر سهم را خریده و در پایان ساعت معاملات نیز با رشد قیمتی سهم آن را بفروشید و نوسان گیری کنید.

۴-بازیگردانان بازار سرمایه


سرمایه گذاران با استراتژی نوسان گیری دو دسته اند:

۱-بازیگردانان سهام ها در واقع با خرید سهم ای یک شرکت و یا صنعت شروع کننده یه حرکت خواهند بود سپس با ایجاد یک بازار روانی مثبت درباره این سهام ها شروع کننده صف های خرید هستند.

۲-دسته دوم سرمایه گذارانی هستند که به واسطه جو روانی ایجاد شده وارد صف های خرید میشوند.

زمانی که قیمت سهم رشد زیادی پیدا کرد گروه اول از سهم خارج میشوند و در ادامه دسته دوم متضرر میشوند. استراتژی نوسان گیری نیازمند قدرت بالای تحلیل و هوشیاریست برای داشتن یک سرمایه گذاری موفق باید گوش به زنگ اصلاح روند باشید و آماده نوسان‌گیری از اصلاح و بازگشت روند باشید.

انتخاب سهم برای نوسان گیری


همانگونه که گفتیم نوسان گیری کار سخت و نیازمند دانش و آگاهی بالا نسبت به بازار بورس است. گاهی در پی انتخاب یک سهم برای نوسان گیری فرد دچار اشتباه شده و زیان سنگینی متحمل خواهد شد. تحلیل تکنیکال ابزاری مناسب برای شناخت سهام خوب است. همچنین تکنیک تابلو خوانی در شناخت سهم های مناسب برای نوسان گیری به شما کمک خواهند کرد.

تکنیک های نوسان گیری

  • یکی از نکات موفقیت در نوسان گیری داشتن برنامه برای حد ضرر و حد سود است.
  • در نوسان گیری باید بدانید چه موقع ضرر را متوقف کنید. گاهی با تصور اینکه قیمت بهبود مییابد در سهم میمانید و متحمل ضرر سنگین خواهید شد .
  • اگر ارزش سهام روندی رو به پایین داشته باشد(بازار خرسی) احتمال بیشتری دارد که بیشتر به سمت پایین حرکت کرده و باعث زیان‌های بزرگ‌تری شود. دقیقاً همان‌طور که معامله گران نباید هنگامی‌که معامله اشتباه پیش می‌رود درفروش ضرر دچار تردید شوند، زمانی هم که سهام به هدفشان می‌رسند نیز باید سودشان را بفروشند.
  • خرید سهام اضافی در پایین ترین قیمت به امید رسیدن به قیمت میانگین برای برنامه بلند مدت مناسب است و در ترفند نوسان گیری پاسخگو نخواهد بود.
  • برای موفقیت در استراتژی نوسان گیری باید به زمان توجه زیادی کنید و از زمان شروع معاملات در ساعت ۹ صبح تا زمان اتمام معاملات باید به طور مستمر بازار را بررسی کنید و تماما وقت خود را برای بررسی بازار بگذارید.
  • در امر نوسان گیری باید از رفتارها و واکنش های احساسی به دور بود این کار کاری استرس زا بوده و برای رسیدن به هدفتان در نوسان گیری باید برنامه ای منطقی داشته باشید.
  • از دریافت سیگنال هایی که پایه اطلاعاتی قوی ندارند بپرهیزید. دریافت اطلاعات و سیگنال از اطلاعات درز شده شرکت میتواند خطرساز باشد. بدون تحقیق و صرفا براساس یک سیگنال سرمایه گذاری انجام ندهید.
ویدیوی آموزش بسیار کاربردی نوسانگیری






آموزشهای کاربردی بورس


مفاهیم اولیه​

ترفندها برای همه سطوح​

دانلود رایگان منابع آموزشی​

تکنیک های متوسط-پیشرفته​

نوشته اولین بار در . پدیدار شد.

موضوع حذف شده است
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.

موضوعات مشابه


بالا