روش تشخیص قارچ سمی از خوراکی (آموزش تصویری شکل قارچ سمی)

  • شروع کننده موضوع rahele
  • تاریخ شروع
وضعیت
موضوع بسته شده است.

rahele

راحله سادات
مدیر کل
مربی دوره
عضویت
3/10/15
ارسال ها
120
Credits
37
ریال
0ریال
یادگیری نحوه شناسایی قارچ های سمی مهم ترین قسمت در جست و جوی قارچ های خوراکی است. Amanita (آمانتیا) یک تیره بسیار رایج از قارچ ها است و برخی از سمی ترین انواع قارچ ها در این گروه قرار دارند. شما می توانید مشخصات بصری قارچ ها و اسپور پرینت (جمع آوری رسوب اسپورها پس از باز شدن کلاهک) را بررسی کنید. هم چنین بسیاری از گونه های خوراکی وجود دارند که دارای ظاهری سمی هستند. شما باید بیاموزید که چگونه قارچ های سمی را به طور موثر با یک راهنمای میدانی و با پیوستن به یک گروه قارچ شناسی محلی شناسایی کنید.

روش اول – تعریف خصوصیات قارچ آمانیتا


تصاویر فقط برای اعضا در دسترس میباشد.لطفا عضو شوید و یا وارد حساب کاربری خود شوید


۱ – به رنگ قارچ نگاه کنید.
اکثر قارچ های آمانیتا در محدوده رنگ های قرمز، نارنجی، زرد، سفید یا خاکستری قرار می گیرند. بعضی از قارچ های آمانیتا در صورت شکسته شدن یا اگر به جاییکوبیده شوند نیز قرمز رنگ می شوند.

  • بسیاری از قارچ هایی که در این محدوده رنگ قرار می گیرند قارچ آمانتیا هستند، البته شما نمی توانید قارچ آمانتیا را تنها بر اساس رنگ شناسایی کنید. هم چنین ویژگی های دیگر مانند شکل کلاهک و وجود فلس یا زگیل را بررسی کنید تا در طبقه بندی به شما کمک کند.

۲- کلاهک را که مانند یک چتر است، بررسی کنید. قارچ های آمانیتا دارای کلاهکی هستند که به نظر می رسد یک حرف “U” کاملا وارونه باشد. این شکل کلاهک را می توان به عنوان یک چتر نیز توصیف کرد.

۳- ببینید آیا کلاهک خشک است یا به نظر می رسد لزج باشد. تمام قارچ های آمانتیا دارای کلاهک خشکی هستند، به این معنی که مانند بسیاری از انواع دیگر ظاهری لاغر و مرطوب ندارند. کلاهک را لمس کنید و ببینید آیا خشک است یا احساس خیس یا چسبندگی می کنید.

  • اگر اخیرا باران باریده است و مطمئن نیستید که کلاهک واقعا لزج است یا فقط به دلیل باران تر شده است، قارچ را برای یک یا دو روز کنار بگذارید و ببینید خشک می شود یا خیر.

تصاویر فقط برای اعضا در دسترس میباشد.لطفا عضو شوید و یا وارد حساب کاربری خود شوید


۴- به دنبال پولک یا فلس روی کلاهک قارچ باشید. بسیاری از قارچ های آمانیتا روی کلاهکشان لکه هایی بدون رنگ دارند که باعث برجسته شدن قارچ می شود. این ها می توانند پولک های قهوه ای کمی روی قارچ های سفید، یا فلس هایی سفید روی قارچ های قرمز باشند.

  • فلس ها مانند ردیف هایی از نقاط ریز و برجسته به نظر می رسند.
  • بخش های موجود بر روی قارچ قسمت های باقی مانده از یک پوشش عمومی است که در جوانی آن ها را احاطه کرده است.

تصاویر فقط برای اعضا در دسترس میباشد.لطفا عضو شوید و یا وارد حساب کاربری خود شوید


۵- زیر قارچ را گود کنید و به دنبال یک فنجان پیاز مانند در اطراف پایه بگردید. با استفاده از چاقوی جیبی قارچ را به آرامی از زمین جدا کنید. پایه در پایین ساقه کاملا فنجانی و گرد خواهد بود.

  • همه قارچ ها دارای پایه پیازی شکل نیستند. این شاخص راهی مناسب برای تشخیص قارچ آمانیتا است.
  • این قسمت از قارچ از زمان ابتدایی رشد نیز بخشی از پوشش عمومی است.
  • هنگامی که قارچ را بیرون می آورید، اطراف پایه را از عمق ببرید تا از بریدن پایه آن جلوگیری کنید. دلیل این امر این است که فنجان پیازی معمولا بسیار ظریف است و به راحتی پاره می شود.

تصاویر فقط برای اعضا در دسترس میباشد.لطفا عضو شوید و یا وارد حساب کاربری خود شوید


۶- به دنبال حلقه ای در زیر کلاهک قارچ باشید. بسیاری از قارچ های آمانیتا حلقه ای مشخص در اطراف ساقه خود دارند که همرنگ ساقه است و وجود آن به راحتی قابل مشاهده است.

  • برای دیدن حلقه باید یا از زمین به قارچ نگاه کنید و یا قارچ را از زمین بیرون بیاورید.
  • این حلقه حلقوی یا پوشش جزئی نامیده می شود و این بخشی از ساقه است که با بلندتر شدن قارچ پاره می شود.

تصاویر فقط برای اعضا در دسترس میباشد.لطفا عضو شوید و یا وارد حساب کاربری خود شوید


۷- تیغه های زیر قارچ را بررسی کنید. قارچ را وارونه کنید و رنگ تیغه ها را بررسی کنید. قارچ های آمانیتا معمولا دارای تیغه های سفید یا بسیار کم رنگ هستند که راهی آسان برای تشخیص سمی بودن آن ها از قارچ های دیگر است.

۸- اسپور پرینت را گرفته و سفید بودن اسپورها را بررسی کنید. با استفاده از یک چاقوی جیبی ساقه را از کلاهک قارچ جدا کنید. به آرامی روی کلاهک فشار دهید تا تیغه ها را روی یک تکه کاغذ تیره فشرده شوند. یک شب صبر کنید و سفید بودن هاگ ها را روی کاغذ بررسی کنید.

  • چند قارچ آمانیتا وجود دارد که دارای تیغه سفید یا کم رنگ نیستند، با این حال این گونه ها نیز اسپور سفید رنگی ایجاد می کنند. این امر می تواند به شما کمک کند تا در شناسایی خود اطمینان بیش تری داشته باشید.
روش دوم: شناسایی قارچ های شبیه به هم


تصاویر فقط برای اعضا در دسترس میباشد.لطفا عضو شوید و یا وارد حساب کاربری خود شوید


۱- با دیدن شکل کلاهک و فضای داخلی آن تفاوت واقعی را تشخیص دهید.
قارچ مورکلای خوراکی واقعی دارای کلاهکی هستند که کاملا به ساقه متصل است، در حالی که مقارچ مورکلای خوراکی کاذب دارای یک کلاهک هستند که آزادانه از ساقه آویزان می شود. کلاهک را از قسمت طولی نصف کنید و فضای داخلی آن را بررسی کنید. قارچ مورکلای خوراکی واقعی در داخل کلاهک، از نوک تا پایین کلاهک که به ساقه متصل است کاملا توخالی خواهند بود. برعکس، قارچ مورکلای خوراکی کاذب در داخل کلاهک ظاهری گود دارند که به نظر می رسد پنبه ای و رشته ای است.

  • علاوه بر این، کلاهک یک قارچ مورکلای خوراکی واقعی مورب و معمولا یکنواخت و طولانی تر از ساقه است، در حالی که درپوش نوع کاذب این نوع قارچ یک قلاب کاذب و غالبا نامنظم بوده و به صورت خرد شده ظاهر می شود و کوتاه تر از ساقه است.

تصاویر فقط برای اعضا در دسترس میباشد.لطفا عضو شوید و یا وارد حساب کاربری خود شوید


۲- با استفاده از اسپور پرینت، چترهای دارای نقاط سبز رنگ را از چترهای دارای کرک های درهم شناسایی کنید. هر دوی این گونه قارچ شبیه به قارچ های دکمه سفیدی هستند که در سوپر مارکت ها یافت می شود. قارچ های دارای نقاط سبز رنگ سمی بوده و در صورت مصرف می تواند عواقب جدی داشته باشد، در حالی که نوع کرک دار آن ها خوراکی است. (بالا تصویر سمت چپ)

در آمریکای شمالی، قارچ چتری سبز معمول ترین گونه سمی قارچ است. معمولا این نوع قارچ در طول تابستان و پاییز به ویژه پس از باران شدید، رشد می کند.

تصاویر فقط برای اعضا در دسترس میباشد.لطفا عضو شوید و یا وارد حساب کاربری خود شوید


۳- تیغه ها را برای تمایز chanterelle (قارچ های قیفی) ازJack o’lanterns (قارچ های کدو فانوسی) بررسی کنید. قارچ های قیفی دارای تیغه های کاذب هستند، بدین معنی که بدون شکستن تیغه ها نمی توان آن ها را از کلاهک جدا کرد. در مقابل، قارچ های کدو فانوسی تیغه های واقعی دارند و چنگال یا چاقو مانند هستند و بدون آسیب زدن به کلاهک قابل حذف می باشند.

  • تیغه های قارچ های قیفی به نظر می رسد که ذوب شده اند.
  • بعلاوه توزیع و محل رشد قارچ ها نیز می تواند گونه آن ها را مشخص کند. قارچ های قیفی فقط در مجاورت درختان رشد می کنند و در گروه های بزرگ رشد نمی کنند. قارچ های کدو فانوسی در خوشه های انبوه رشد می كنند و می توانند در جاهایی كه هیچ درختی وجود ندارد مانند وسط یك مزرعه نیز رشد كنند.
  • قارچ های قیفی برای مصرف بی خطر هستند، در حالی که قارچ های کدو فانوسی بسیار سمی می باشند.

تصاویر فقط برای اعضا در دسترس میباشد.لطفا عضو شوید و یا وارد حساب کاربری خود شوید


۴- تفاوت قارچ های عسلی از Galerina (گالرینا)کشنده را با کمک اسپور پرینت آن ها مشخص کنید. قارچ های عسلی که مطمئنا خوراکی هستند، اسپور پرینت سفیدی ایجاد می کنند، در حالی که قارچ های کشنده گالرینا اسپور پرینت قهوه ای رنگ زنگ زده ای دارند. بعلاوه قارچ های عسلی پوشش بیش تری نسبت به قارچ های گالرینا دارند.

  • این گونه های قارچ بسیار شبیه به هم هستند و اغلب در مکان های مشابه، مانند امتداد کنده های درختان رشد می کنند. تهیه غذا با قارچ های عسلی بسیار آسان است اما به طور تصادفی گالرینا کشنده را نیز به سبد خود اضافه می کنید، به همین دلیل بررسی هر قارچ به صورت جداگانه مهم است.
روش سوم: خودتان در مورد قارچ ها آموزش ببینید


۱-برای یادگیری نحوه شناسایی انواع مختلف قارچ ها، به یک گروه قارچ شناسی بپیوندید. از یک موتور جست و جو برای یافتن یک گروه قارچ شناسی محلی استفاده کنید. در جلسات شرکت کنید و با متخصصان مشغول یادگیری نحوه شناسایی قارچ خوراکی از انواع سمی در منطقه خود شوید.

  • یک گروه محلی اغلب بهترین راه برای آموزش در مورد قارچ ها است زیرا آن ها متخصص قارچ هایی هستند که در منطقه شما یافت می شوند. قارچ ها در مناطق مختلف تفاوت چشمگیری با هم دارند، بنابراین دانستن این که در جایی که علوفه می روید قارچ ها خوراکی نیستند، دانش ارزشمندی است.

۲- برای اطلاع از قارچ های منطقه خود، یک کتاب راهنمای میدانی خریداری کنید. راهنماهای میدانی را می توانید از کتابفروشی های محلی یا به صورت آنلاین تهیه کنید. راهنمایی را انتخاب کنید که به اندازه کافی برای منطقه شما خاص باشد، زیرا این راهنما، نماینده انواع قارچ هایی است که هنگام تغذیه و مصرف کردن خواهید دید.

  • کتابخانه محلی، جای دیگری برای جست و جوی راهنماهای مرجع در مورد شناسایی انواع قارچ ها است.
  • اگر به یک گروه قارچ شناسی پیوسته باشید، آن ها احتمالا می توانند بهترین راهنمای میدانی را برای منطقه شما پیشنهاد دهند.

۳- قارچ هایی را که پیدا کردید به ۲ گروه جداگانه تقسیم کنید. یک گروه فقط برای قارچ های مشخص شده و گروه دیگر برای قارچ هایی که در مورد سمی یا خوراکی بودن آن ها مطمئن نیستید؛ داشته باشید. در حالی که در جست و جوی قارچ هستید، دو سبد همراهتان داشته باشید و قارچ هایی را که مطمئن هستید قابل خوردن هستند را در یکی قرار دهید و در سبد دیگر قارچ هایی را که از آن ها مطمئن نیستید، قرار دهید. قارچ هایی که در مورد آن ها مطمئن نیستید را پیش یک متخصص ببرید تا آن ها را شناسایی کند.

  • دست زدن به یک قارچ سمی شما را بیمار نمی کند. بیماری فقط در صورت این که قارچ پخته یا مصرف شود ایجاد می گردد.
  • برخی از انواع قارچ ها بسیار ظریف هستند و به راحتی می توانند به چند قطعه تقسیم شوند. این امر یعنی جدا کردن قارچ های خوراکی از آن هایی که در مورد سمیتشان اطمینان ندارید بسیار مهم است، زیرا بسیار اهمیت دارد که تکه های کوچک قارچ سمی با انواع قارچ های خوراکی مخلوط نشوند.
نکات


به خاطر تعداد زیاد گونه های قارچ، هیچ قانون کاملا مشخصی در مورد شناسایی قارچ های سمی از انواع خوراکی وجود ندارد. پیروی از چند دستورالعمل دقیق در مورد ویژگی های جست و جو برای شناسایی گونه های جنس آمانتیا به هیچ وجه لیست جامعی از انواع سمی این قارچ در دسترس قرار نداده است، و به همین ترتیب است که برخی از انواع قارچ های سالم و خوراکی نیز در این دستورالعمل ها قرار می گیرند.

هشدارها

  • توجه داشته باشید که قارچ ها بسیار به یک دیگر شبیه هستند. این حالت وقتی اتفاق می افتد که انواع سمی شبیه انواع سالم و خوراکی باشد. به همین دلیل است که داشتن اطلاعاتی دقیق جهت شناسایی صحیح از اهمیت بالایی برخوردار است.
  • اگر قارچ وحشی ناشناخته ای مصرف کرده اید یا علائمی مانند استفراغ، اسهال یا مشکل تنفسی پس از خوردن قارچ وحشی داشتید، به دنبال فوریت های پزشکی باشید.
  • هرگز قارچ وحشی مصرف نکنید مگر این که یک متخصص قارچ شناس (متخصص شناسایی قارچ) گفته باشد که قارچ خوراکی است. مصرف قارچ های وحشی بدون داشتن شناسه صحیح برای آن ها، خطرناک است و می تواند عواقب مرگباری به همراه داشته باشد.
  • از نظر شکل ظاهری بسیاری از انواع قارچ ها بر اساس آب و هوا و محیط رشدشان متفاوت هستند. بنابراین، داشتن یک روش شناسایی صحیح برای یک قارچ در یک مکان به این معنی نیست که شما قادر خواهید بود همان قارچ را در مکانی دیگر شناسایی کنید.
نوشته اولین بار در . پدیدار شد.

موضوع حذف شده است
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.

بالا